Get Adobe Flash player
به سایت " الگوی زندگی سالم" خوش آمدید. ........ دوره های جدید آموزشی طب سنتی زیر نظر دانشگاه شاهد در کلینیک طب سنتی دایر می باشد. ................جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88954412 تماس بگیرید.

دستورات ویژه ی بلغمی مزاجها

  • سعی کنید روزی 2 وعده غذا میل کنید، زیرا توانایی دستگاه گوارشی افراد بلغمی کم است و لازم است حداقل حدود 12-10 ساعت فاصله بین دو وعده غذا باشد.
  • گوشتهایی مثل گوشت گوسفند و بز جوان که با زيره و دارچيني و پياز پخته باشند میل نمایند. و از ميوه‌های شيرين مانند موز، سیب شیرین، خربزه، انگور و خرما و از سبزيهایی مانند ترب، تربچه، نعنا، سیر و پیاز، شاهی، تره و ترخون و از شيرينیها آنچه از شكر و عسل، فندق، گردو و بادام به ساخته می شود بیشتر استفاده نمایند.
  • اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی کردید مقداری میوه یا سالاد میل شود.
  •  غذاها باید سرشار از پروتئین و فیبر باشد شامل تخم مرغ، گوشت، میگو و جگر در زمستان شبها در مصرف غذاهای سرد احتیاط بعمل آورند.
  •  به حمام گرم بروند و آب گرمي‌ كه در آن بابونه و مرزنجوش جوشانيده باشند استفاده کنند و ‌مدتی در آن بنشينند و حمام را زياد طول ندهند كه باعث خشكي بدن شود و بعد از بيرون آمدن از حمام عطرهای گرم مانند بهارنارنج و گل یاس استفاده نمایند. گل نرگس و گل شب‌‌بو و زنبق ببويند و اسفند، کندر و مرمکی دود کنند. پیامبر اکرم (ص) قسمت قلبل توجهی از درآمد خود را صرف عطریات می نمودند. کورتکس بویایی ارتباطات گستردهای با سایر قسمتهای مغز دارد و بوی خوش مناسب مزاج، احتمالا عملکردهای مغزی را افزایش می دهد.  
  •  از مصرف آب نیم ساعت قبل از غذا تا 2-1 ساعت پس از غذا خودداری شود.
  •  ورزش و فعالیت جسمی منظم متوسط توصیه می شود. بهتر است پيش از ورزش، بدن را بمالند و آماده ورزش نمایند. راه رفتن به مدت 15-10 دقیقه پس از شام مفید است
  • 8-7 ساعت خواب مناسب است سعي كنید قبل از طلوع آفتاب از خواب برخیزند تا از تولید بلغم اضافه خودداری شود.
  •  از هوا، محیط و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب افزایش سردی و تری می شوند پرهیز نمایند. پوشیدن لباس مناسب و گرمای کافی بخصوص در هوای مرطوب توصیه می شود.
  •  از استراحت بیش از اندازه و کم تحرکی خودداری نماید.
  • خوابیدن در طی روز و همچنین یک ساعت قبل از غروب بسیار مضر است و موجب افزایش بلغم می گردد و سنگینی سر و التهاب سینوس ها و کند شدن رفتارهای مغزی را موجب مي شود.


  غذاها و نوشیدنیهایی که سرد و تر هستند

 

غذاها

ماهی، آش رشته، اسفناج و ماست، خورشت آلواسفناج

سبزیجات

 خیار، کدو، کاهو، اسفناج، گشنیز، قارچ

میوه ها

هندوانه، توت فرنگی، کیوی، مرکبات، هلو

دانه ها و حبوبات

دانه کدو تنبل، تخم خیار، تخم هندوانه، تخم کدو، تخم کاهو، تخم کاسنی، نشاسته، خرفه

لبنیالت و روغنها

شیر، ماست، پنیر، دانه انگور، جو، کشک

ادویه جات و چاشنی ها

سماق، غوره، لیمو عمانی

نوشیدنیها و طعم دهنده ها

دوغ، لیموناد، شربت آلبالو، شربت عناب

 

 

مزاج بلغمی و استعداد بیماریها

افراد بلغمی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات استعداد بیشتری برای بروز علائم و بیماریهای ذیل دارند:

  • عطسه
  • سردرد
  • کاهش حافظه
  • صرع
  • پرخوابی
  • آسم
  • سینوزیت
  • التهاب و بزرگ شدن لوزه ها
  • ضعف هضم
  • ریفلاکس معده به مری
  • خیس کردن بستر
  • دردها و التهاب های مفصلی
  • ترشحات زنانه
  • تأخیر در پریود.
 
کتابهای منتشر شده